Çay ve Bisküvi – 1

Çay ve Bisküvi – 1

Nasıl kuru fasulye ve pilav, döner ve ayran, Tom ve Jerry ayrılmaz ikili ise çay denince de birçoğumuzun aklına bisküvi gelir. Yaptığımız kamuoyu araştırmasına göre çay severlerin %80’i bisküviyi çayına batırarak tüketiyor. Biz de siz bisküviyi batırırken ortalığı batırmayın diye bir test yaptık ve sonuçlarını siz değerli tiryakilerimizle paylaşmak istedik.
Yaptığımız test şu an için Türkiye’de raflarda bulabileceğiniz 5 farklı bisküvi çeşidini kapsıyor.
Çalışmamızda 4 farklı kriter kullandık.
· Tavsiye edilen batırma süresi
· Çayın içinde tahrip olma süresi
· Kazasız yemek için maksimum batırma süresi
· Tavsiye edilen toplam yeme süresi

1. Ülker Pötibör

Mazisine baktığımızda yıllardır çayın yanında en çok tüketilen bisküvi desek yeridir Ülker Pötibör için. Bakalım çaya batırıp yemek için o kadar iyi bir seçenek mi, işte deney sonuçları;

ÜLKER PÖTİBÖR
Tavsiye edilen batırma süresi 1,5 s
Çayın içinde tahrip olma süresi 6,09 s
Kazasız yemek için maksimum batırma süresi 2,5 s
Tavsiye edilen toplam yeme süresi  5,06 s

Şüphesiz test masamızın en klasik konuğu Ülker Pötibör. Klasik olduğunu da deney sonuçlarımız ile kanıtlamış görünüyor. Cüssesine göre oldukça rekabetçi sonuçlar elde eden Ülker Pötibörü kutluyoruz.
Bizim Ülker Pötibör bisküvisi için verdiğimiz puan 8/10.

2. Eti Burçak

Çay severlerin bir başka gözdesi olan Eti Burçak, lezzeti ve yulaflı olması hasebiyle tercih sebebi olmayı başarıyor. Biz de Lazika olarak testimizde Eti Burçak’a yer vermeyi bir borç bildik.

 ETİ BURÇAK
Tavsiye edilen batırma süresi 1 s
Çayın içinde tahrip olma süresi 3 s
Kazasız yemek için maksimum batırma süresi 1,5 s
Tavsiye edilen toplam yeme süresi  2,54 s

Çay tiryakilerinin severek tükettiği Eti Burçak için klasik olmaya aday bir lezzet desek yanlış olmaz. Bu bisküviyi çaya batırarak yemek istiyorsanız biraz hızlı olmalısınız şayet ortalığı batırmanız kaçınılmaz. Çayı yeteri kadar emiyor ve damakta bıraktığı çayın ve bisküvinin lezzet birleşimi oldukça iyi. Ama risk almayın. Sadece bisküviyi çaya banmaya konsantre olabildiğiniz ve etrafta çok insanın olmadığı ortamlarda tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Bizim Eti Burçak bisküvisi için verdiğimiz puan 7/10.

3. Ülker Saklıköy Sütlü Kremalı

Ülker markasının yeni sayılabilecek bir ürünü olan Saklıköy bisküvileri tahıllı ve kremalı bir sandviç bisküvi çeşidi. Testimizde kremalı bisküvilerin de davranışını gözlemlemek istedik.

 ÜLKER SAKLIKÖY SÜTLÜ KREMALI
Tavsiye edilen batırma süresi 2,5 s
Çayın içinde tahrip olma süresi 13,3 s
Kazasız yemek için maksimum batırma süresi 8,15 s
Tavsiye edilen toplam yeme süresi  5,97 s

Ülker Saklıköy Sütlü Kremalı bisküvisinin erimesi zor olan sert kreması işleri biraz zorlaştırıyor. Kremanın erimesini beklerseniz bisküvisi tamamen dağılıyor ve çay bardağının içerisinde görmek istemeyeceğiniz bir görüntü ortaya çıkıyor. Çaya batırıp yemek için çok uygun olmasa da çayın yayında tüketilebilecek bir bisküvi.
Bizim Ülker Saklıköy Kremalı bisküvi için verdiğimiz puan 5/10.

4. Şölen Biscolata Starz Sandwich

Yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Şölen firmasının Biscolota Starz Sandwich çikolata kremalı sandviç bisküvisi çaya batırarak yemek için ideal bir atıştırmalık. Çayın sıcaklığıyla eriyen çikolata kreması çay severler için oldukça lezzetli bir bisküvi olarak karşımıza çıkıyor. Ama isminin ve ambalajının tamamı ile İngilizce olmasını çok anlamadık. Ambalajına not verseydik “0” verebilirdik ama ön yargılı bir çay değiliz.

ŞÖLEN BİSCOLATA STARZ SANDWICH
Tavsiye edilen batırma süresi 1,57 s
Çayın içinde tahrip olma süresi 8,15 s
Kazasız yemek için maksimum batırma süresi 3,89 s
Tavsiye edilen toplam yeme süresi  5,04 s

Bisküvisinin ince olması hem üzerinde bıraktığı çayın tadı hem de dayanıklılık açısından negatif olarak yorumlanabilir. Ancak yoğun çikolatasının eriyerek ağızda bıraktığı hoş tat çikolata severler için iyi bir alternatif. Genel olarak çay için çok uygun mu emin değiliz.
Bizim Şölen Biscolata Starz Sandwich bisküvi için verdiğimiz puan 5/10.

5. Eti Burçak Kakao Kremalı

Alışılagelmiş Eti Burçak’ın aksine kakaolu bisküvisi ve kakao kreması ile fark yaratan ürünü, hem boyutu hem de yapısı itibariyle çaya batırmak için oldukça ideal bir seçenek.

ETİ BURÇAK KAKAO KREMALI
Tavsiye edilen batırma süresi 2,2 s
Çayın içinde tahrip olma süresi 5,4 s
Kazasız yemek için maksimum batırma süresi 4,25 s
Tavsiye edilen toplam yeme süresi  3,66 s

Kakao kreması rakibi Şölen’in Biscolata Starz Sandwich’ine göre daha az olsa da bisküvisi çayı çok iyi emiyor. Çaya batırma konusunda tavsiye edilen süreyi kullanırsanız hem bisküvinin emdiği çayın hem de erimiş kremanın tadına varabilirsiniz.
Bizim Eti Burçak Kakao Kremalı bisküvi için verdiğimiz puan 8/10.

Etiketler: Blog
Haziran 10, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR